Potraga: Rim

Otkrijte prošlost u Imperial Fora, Rim

U Rimu će posjetitelji moći putovati kroz vrijeme do Trajanovog trga i Augustovog foruma kroz različite periode rimskog carstva.

Moći će posjetiti hram boga Marsa, Colossus dvoranu, dvoranu Augustusa i Via Biberatiku. Nekoliko objekata iz muzejske kolekcije će biti tu, poput fragmenta karijatide sa trijema Augustovog foruma; bronzane glave filozofa pronađene u hramu mira; bronzanog stopala koje je pripadalo statui Viktorije pronađenog u Augustovom forumu i još mnogi drugi predmeti.

Igrajući ulogu Markusa, posjetitelji će moći otkriti priču predaka kao što je Gneus Licinus Mucianus, svećenika u hramu boga Marsa Ultora; Valerije Minor, bogate, visoko pozicionirane žene; Horaciusa Rogatusa, prefekta trajanovog foruma; i Kvintusa Deciusa Musa, Markusovog oca a Gaijusovog sina.

Potraga: Sarajevo

Putujte nazad kroz vrijeme u gradskoj Vijećnici, Sarajevo

U Sarajevu, posjetitelji će moći putovati kroz vrijeme u prošlost, u sumpornu banju  i vilu na Ilidži u 3. st. n. e. i do ranokršćanske bazilike u Cim, kod Mostara u 5. st. n. e.

Sumporna banja (Aquae Sulphurae) na Ilidži bila je luksuzno ljetno odmaralište locirano pokraj termalnih sumpornih izvora. Odmaralište je sadržavalo nekoliko vila, kompleks kupatila (sa toplom vodom) i odmaralište -hospicij za goste,  približno sve iz 3. stoljeća nove ere.

Ranokršćanska bazilika i kapela Cim je jedan od najpoznatijih primjera ranokrščanskih građevina na Balkanu, i bila je jedno od prvih područja rimskog carstva koji je postao krščanski.

U ovim zapanjujućim 3D okruženjima posjetitelji će moći tražiti predmete kao što su koplje, fibula, patera koja je pripadala kultu Apolla, i mnoge druge.

Igrajući ulogu Markusa posjetitelji će moći otkriti priče njegovih predaka uključujući i nekadašnjeg rismkog centuriona Gaius Papius Celso-a, roba Harmidisa i utjecajnog građanina Euphemia.

 

Potraga: Amsterdam

Arheologija upoznaje budućnost u Allard Pierson muzeju, Amsterdam

U Amsterdamu posjetitelji mogu putovati nazad kroz vrijeme i istraživati rimski Domus, egipatski Domus i model vile Holzkuil (za Nizozemlje) tokom 2. i 3. stoljeća nove ere.

U ovim prelijepim 3D okruženjima posjetitelji će moći pronaći predmete kao što su teatarska maska, konjička kaciga, bronzani bokal za vino i nekoliko malih statua i portreta. Ovi će objekti posjetiteljima pomoći u shvatanju svakodnevnog života i zanimanja ljudi koji su živjeli u tom periodu. 

Potraga: Aleksandrija

Zakoračite u historiju u Aleksandrijskoj biblioteci, Aleksandrija

U Aleksandriji posjetioci mogu putovati kroz vrijeme u Serapeum u drugom stoljeću i Alesandrijsku luku u trećem i četvrtom stoljeću naše ere.

Tamo će pronaći zapanjujuće objekte kao što je pogrebna maska, Homerov papirus, zlatni prsten, kip Harpocratesa i mnoge druge.

Igrajući ulogu Markusa, otkriće priče o precima uključujući bogate sestre bliznakinje Domitiju i Minervu, kipara Maksimilijana i njegovog sina Adrianusa, pekara Daninosa i njegovog rođaka Senesiusa.

Molimo vas da ažurirate vaš pretraživač kako biste mogli posjetiti Keys2Rome

Napravili smo Keys2Rome website koristeći najnovije tehnike i tehnologije koje čine naš website brzim i jednostavnim za korištenje. Nažalost, vaš pretraživač ne podržava ove tehnologije.

Molimo vas da ažurirate vaš pretraživač na posljednju verziju kako biste mogli uživati u Keys2Rome stranici.

Ažurirajte svoj pretraživač ovdje.